Pekan Parhaat

Lämpimänä suoraan Pekan uunista.

 

Hae päivän tuoreet maistuvaiset suoraan pelliltä!

 

Pekan Parhaat 20 vuotta!

Pekan Parhaat 20 vuotta!

Impi Helmiseltä Friitalan nahkatehtaalle

Kun Pekka Leinonen pääsi asevelvollisuuden suoritettuaan siviiliin 1980-luvun puolivälissä, ei hänellä ollut aavistustakaan, miten nopeasti tulevaisuuden suunnat alkavat löytyä. Ilman töitä ei tohtinut olla ja niinpä Pekka tarttui puhelinluettelon Keltaisiin Sivuihin. Sormi osui Impi Helmisen leipomon kohdalle ja seuraavaksi yöksi Helmisen uunin vieressä seisoi paistajaksi päätynyt salskea nuorimies Leinonen. Helmisen vuosina Pekka Leinosesta tuli leipuri.

Vuosien varrella kypsyi ajatus omasta leipomosta, omista tuotteista, omasta peukalon jäljestä. Porissa, maistraatin talossa, tiedettiin olevan tyhjillään pieni suurtalouskeittiö. Siihen Pekka Leinonen perusti oman leipomonsa, Pekan Parhaat, tammikuussa 1993. Heti alussa tuotannossa oli herkku, jonka suosiolla ei näy loppua – voisilmäpulla, jossa Pekan peukalonjälki näkyy syvänä voisydämenä.

Pekan Parhaat työllistää kymmenkunta työntekijää, joista kuusi on leipuria.
- Miten onkin onnistanut saada mahdottoman hyvää henkilökuntaa, vaimokin on mukana ja se tuntuu oikein mukavalta, Pekka Leinonen kertoo.

Vuosien aikana leipomo on laajentunut ja tuotteita myydään myös paikallisissa hyvin varustelluissa ruokakaupoissa.

Friitala-talossa, entisen Friitalan nahkatehtaan tiloissa, leivotaan nykyisin kermalla, voilla ja punaisella maidolla tehdyt pullat, sämpylät, pikkuleivät ja muut leivonnaiset. Tuotantotilojen yhteydessä toimii kahvilamyymälä, josta pääsee hyvällä tuurilla seuraamaan leipureiden työtä.
Aittaluotoon 2009 valmistuneessa leipomossa leivotaan keliaakikoille sopivat gluteenittomat herkut, myös tilauksesta.

Pekka Leinonen nostaa kohonneen pullataikinan pöydälle. Jauhot pöllähtävät, kun leipuri tarttuu toimeen.

- Tervetuloa ja kaikkea hyvää!, hän toivottaa iloisesti esiliinansa takaa.

Ajankohtaista

Pekan Parhaat 20 vuotta!

Lue Pekka Leinosen haastattelu Pekan Parhaiden 20-vuotisesta taipaleesta Elina Wallinin kirjoittamana!

Lue lisää »